Γεια σας, εδώ θα βρείτε ότι ΝΕΑ πέφτουν στην αντίληψή μου και έχουν σχέση με τη γελοιογραφία και το κόμικ. μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς... συμπληρώνοντας την φόρμα δίπλα
ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ -CLICK- ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μια αφίσα του Mickey Mouse από το 1928 πουλήθηκε για 101.000 $ στις ΗΠΑ

Μια αφίσα από ταινία  του Mickey Mouse του 1928 πουλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή για περισσότερα από  100.000 $  σε μια δημοπρασία στο Τέξας. 

Η έγχρωμη αφίσα είναι μία από τις πρώτες 
εικόνες που σώθηκαν του Mickey Mouse
Η έγχρωμη αφίσα είναι μία από τις πρώτες εικόνες που σώθηκαν από τον χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε από τον Walt Disney,  τον Mickey Mouse, ο οποίος αντικατέστησε παλαιότερο χαρακτήρα που ονομαζόταν Oswald the Lucky Rabbit. Ο Mickey Mouse Δημιουργήθηκε από τον Disney για την Universal Studios και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο μικρού μήκους  φιλμάκι κινούμενου σχεδίου Steamboat Willie.
  Η αφίσα, η οποία δείχνει ένα χαμογελαστό Mickey - που θεωρείται «ο ποιο αστείος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων του κόσμου»,  πουλήθηκε από την οικογένεια αποθανόντος συλλέκτη στην Καλιφόρνια. - Ο Mickey κουνώντας το γαντοφορεμένο του χέρι, απέφερε  101.575 $ (63.291 £ ), στο Heritage Auctions στο Ντάλας. 
Ο διευθυντής του οίκου δημοπρασίας Grey Smith ανέφερε οτι "η αφίσα είναι ένα σημαντικό κομμάτι του θησαυρού της της ποπ κουλτούρας", προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να είναι η μόνη αφίσα Mickey Mouse που δημιουργήθηκε μέχρι το 1930, όταν Columbia Pictures άρχισε να διανέμει τα κινούμενα σχέδια του Disney . 
 Πέρυσι, μια γελοιογραφία του "Oswald the Lucky Rabbit  από το 1928 πουλήθηκε στις ΗΠΑ για $ 25.000 (£ 16.000).

Το φιλμ 16mm βρέθηκε μεταξύ των Huntley Film Archives .

BBC
Print Giclée Store

Receive The Latest Posts Directly To Your Email - It's Free: Enter Your Email And Click Submit